Google Analytics

Google Analytics är en kraftfull webbanalystjänst som tillhandahålls av Google. Det används för att spåra och analysera besöksstatistik på webbplatser och mobila appar. Här är några viktiga aspekter av Google Analytics.

Besöksanalys

Google Analytics samlar in data om besök på din webbplats, inklusive antal besök, sidvisningar, genomsnittlig tid på webbplatsen, avvisningsfrekvens och geografisk plats för besökarna.

Källa och trafikkällor

Det ger information om hur besökare hittade din webbplats, inklusive sökmotorer, hänvisningstrafik från andra webbplatser, sociala medier och direkttrafik.

Sökord och sökfraser

Google Analytics ger insikt i vilka söktermer och sökfraser besökare använder för att hitta din webbplats via sökmotorer.

Konverteringsspårning

En av de mest kraftfulla funktionerna i Google Analytics är förmågan att spåra konverteringar. Detta innebär att du kan mäta mål som kundregistreringar, köp, nedladdningar och andra önskade åtgärder på din webbplats.

Sidanalys

Du kan följa hur besökare navigerar på din webbplats och se vilka sidor som är mest populära och engagerande.

Mål och målflöden

Google Analytics låter dig skapa och spåra specifika mål och målflöden på din webbplats. Det hjälper dig att förstå hur användarna interagerar med din webbplats och omvandlas till kunder.

Målgrupper

Du kan segmentera din besöksdata efter olika kriterier, inklusive demografiska uppgifter, geografisk plats och tekniska enheter, vilket hjälper dig att förstå din målgrupp bättre.

Realtidsdata

Google Tjänst ger realtidsdata så att du kan övervaka aktuell aktivitet på din webbplats, inklusive besöksflöde och klick.

Användarflöden

Det ger en visualisering av hur besökare navigerar på din webbplats och visar vanliga vägar och sidor som besökare går igenom.

E-handelsanalys

För e-handelswebbplatser erbjuder Google Analytics detaljerad information om försäljningsdata, inklusive intäkter, produktprestanda och avslutade köp.

Anpassningsbar rapportering

Du kan skapa anpassade rapporter och instrumentpaneler för att visa specifik information som är viktig för din verksamhet.

Integrationer:

Google Analytics kan integreras med andra Google-tjänster som Google Ads (tidigare AdWords), Google Search Console och Google Data Studio.

Google tjänst är en ovärderlig resurs för webbplatsägare och marknadsförare eftersom det ger djup insikt i hur användare interagerar med din webbplats och hjälper dig att fatta datadrivna beslut för att förbättra användarupplevelsen och öka konverteringar. Det är ett kraftfullt verktyg för att optimera din webbplats och din digitala marknadsföringsstrategi.

Läs mer på Wikipedia.

Under 2024 erbjuder jag en exklusiv möjlighet för nya kunder. Vid beställning av en ny hemsida av mig, ingår kostnadsfri hjälp med att komma igång med Google Analytics. Detta erbjudande ger dig inte bara en ny webbplats, utan också den nödvändiga analysverktyget för att maximera dess potential.

Kontakta gärna mig om du har några funderingar eller vill komma igång.

Google-Analytics